Smycken som symbol för en nära relation

Vem betyder mycket för dig?

Vi alla har personer i vårt liv som vi håller kära. Oavsett om vi är bundna genom blod eller inte så är det personer som betyder otroligt mycket för oss – våra nära och kära. Vilka är dina nära och kära? Vem eller vilka betyder mycket för dig? Från stund till stund kan det vara fint att ha något som bevisar hur mycket man bryr sig om någon man håller kärt. Ett klassiskt exempel på det är förlovningsringar och vigselringar. En symbol och ett bevis på lojalitet, kärlek och gemenskap. Ett annat klassiskt exempel är vänskapssmycken som många känner igen från sin barndom, oftast föreställande ett hjärta delat på två bitar.

 Äktenskapsringar och alliansringar

Som jag nämnde så är förlovningsringar och alliansringar klassiskt exempel på när smycken symboliserar en nära relation. Just ordet alliansring är väldigt vackert och symboliserar just att man allierar sig till en annan person. Är det inte fascinerande att något så enkelt som en ring symboliserar något så stort och komplext som att förbinda sig till en annan människa. Det är definitivt en tradition vi bör hålla i liv, i min mening. Vackra ringar för förlovning och vigsel finner du hos Albrekts Guld, dessutom till väldigt rimliga pris. Ringarna finner du i såväl silver, guld som rhodinerat silver och dessutom vissa prydda med vackra diamanter.

Vänskapssmycken

Det andra klassiska exemplet är smycken som symboliserar vänskap. Detta fina smycke är ett klassiskt sånt från Albrekts Gulds barndel. Ett hjärta som bara blir helt när det förenas med kompisen hjärta – ett väldigt fint smycke. Också ett smycke som visar tydligt att man hör ihop med varandra.